Vad ska jag köpa?

I går fönstershoppade jag lite på nätet. Hittade en massa fina smycken såklart, både i min egen prisklass och långt över. Kollade både på nytt och gammalt. Tycker det är kul att se vad som dyker upp på auktionssiter, brukar finnas fina ringar och örhängen där tycker jag!

Kaplan auktioner är nog min favorit tillsammans med bukowskis. Har aldrig ropat in något själv, men vet andra som har och det har funkat fint. Det är hur som helst väldigt kul att titta och drömma!

Jag håller på och sparar till ett smycke. Vad jag ska köpa vet jag inte! Men något ska det bli någon gång när jag hittat det rätta. Tills dess får jag shoppa fina bijouterier för 20 kr styck på Ur och Penn, jag kan inte helt låta bil att handla smycken! Inte ens om jag spar till något riktigt fint.

Som tur är har faktiskt Ur och Penn rätt snygga grejer nu. Och priset kan man ju knappast klaga på heller. Egentligen tycker jag inte att det är antingen eller heller, man kan ha både äkta vara och fejk, det ena utesluter inte det andra. Alla smycken har sin charm.

Eftersom guldsmycken är rätt dyrt är mitt råd att spara ihop till det du vill ha innan du köper det istället för att köpa på kredit eller att ta ett litet lån. Men om du verkligen har bestämt dig för att låna pengar till att finansiera smyckeköpet så kan jag rekommendera den här sidan där du kan läsa mer om olika banker och se vilka räntor de erbjuder.

Om man vill köpa smycken men inte riktigt har råd eller vill lägga för mycket pengar på smyckena så är mitt tips att kolla på stål, titan och silversmycken. Det finns jättefina varianter och många tycker de är snyggare än guld. Man kan också få dem med diamanter och andra typer av stenar om man vill.

Det finns också förlovningsringar och vigselringar i både titan och silver som många tycker är jättesnygga.

Tänker du låna pengar så läs också igenom det här avsnittet innan du gör slag i saken så att du verkligen vet vad du gör.

 

Vad ska jag köpa?